kliment woroszyłow Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 (edytowane) Prezentuje pierwsza wersję scenki z moim tankiem. Kolor i BW. Nad drugą wersją,( inny kadr, więcej maxa niz szopa, inny klimat scenki), jeszcze pracuje ;) Pozdrawiam! Edytowane 27 Maj 2010 przez kliment woroszyłow 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Pierwszy ! :) Bardzo przyjemny.... Gratuluje wytrwalosci. Podoba mi sie "prawie" wszystko. Chodzi mi o te drzewka po prawej stronie. Troche zbyt zblurowane, i daje wrazenie ze to nie drzewa, lecz patyki blisko jakiegos obiektywu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 nic bym nie zmienil. nie moglo byc lepiej :) 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Wszystko świetne, tylko światło odstaje i zdradza, że to 3D :) Ma się wrażenie, że oświetlenie czołgu nie współgra z oświetleniem otoczenia. Wierzę, że model i tekstury są na 5*, ale oceniam całość - 4* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Zaje...ty,fajnie sie z tłem komponuje,drzewko z boku mi nie przeszkadza bo mi za ekran wyjechało...;)Ten w kolorze ładniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 No i klasa Wojciechu, czołg piknie wkomponowany w tło, tylko te dwa zblurowane drzewka nie ładne, oko samo jakoś ucieka. Z prawej strony jest kałuża, w której się tank odbija i myślę, że to by wystarczyło, drzewka moim zdanie nie są tam potrzebne. Czekam na druga wersję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Ogólnie ładnie, otoczenie jakoś mi nie pasuje... Sam t-35 wygląda świetnie, co prawda może jakieś inne ujęcie lepiej ukazałoby jego ogrom. powodzenia przy drugiej wersji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Naprawdę świetne, Wasza Modelarskość! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 W sepii podkrecilbym kontrast. Tak czy inaczej, obie wersje sa najoczywisciej przyjemne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Pięknie wyszło :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 piknie panie :) 2d tlo dalo rade;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Pieknie wyszło :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Model,scena i texturki piekne. Jedyne co mi nie gra to shadery takie proste. Zero speca reflecta o taki standar material z dobra texturka. Tak czy siak pomimo tego praca genialna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Dzięki!:) znaczy chyba nie najgorzej, ale jak zawsze mogło być lepiej ;) Wodzumarcin-fajna stara fotka, podoba mi sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Naprawdę całość prezentuje się nieźle. Byłem ciekaw jak całość wyjdzie i wg. mnie jest git ***** :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 mmmmm....miodzio :] gratuluje super model i renderek pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Fajny obrazek. Czarno-biały chyba bardziej mi przypadł do gustu. Model bez żadnej uwagi - render coś tam chyba nie tak ze światłem, ale co - tego nie wiem :D. W każdym razie jest git. Pozdrawiam i czekam na kolejną "zabawkę". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Wyszlo przyjemnie, zgodze sie ze swiatlo nieco plasko wyszlo. Najbardziej jednak cieszy fakt ze ukonczyles projekt, tak trzymac :) serdecznosci, pionier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Ładnie wyszło, jedynie drzew po prawej mogło by mniej widać, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Zacne, dobra robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Hmmm.... Ogólnie bardzo dobra praca, ale sam czołg, a w zasadzie jego "sposób zużycia" i oświetlenie (głębokość i ostrość cieni itd) jakoś mi nie współgra z tłem. Ja wiem... zbyt wyrazisty może w porównaniu z resztą. Może coś z saturacją samego modelu. A może po prostu przesadzone AO? Sepia mi się nie podoba. Raz, że kolor nie ten, dwa że kontrast nie ten. Ja wiem, że jesteś przywiązany do tych wszystkich śrubek i śrubeczek, ale w tym przypadku (vintage) chyba dobrze by zrobiło lekkie wytracenie detalu. Sorry, że w tej powodzi pochwał trochę ci krytyki wrzuciłem, tym bardziej, że jak napisałem - ogólnie praca bardzo dobra), ale ostatnio nie zapłaciłeś składek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 aż miło popatrzeć :) postpro czaderskie. Dobra robota Tato. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Fajf star za detal się należy. Perfekcyjnie dopracowany model. Podoba mnie się bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Ładnie wkomponował się w tło. Tak jak pisali przydałby się lekki specular. Nie pasuje mi ten blur na drzewie i trawce. Postpro ReflectVision'a podoba mi się bo jest lepiej zgrany kolorystycznie, więc bym go wyrzucił z wątku;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 aaaa spoko, ale wroc do post'a ;) poza tym zrenderuj to sobie z glebia (z-depth) no i to drzewo na 1wszym planie kluje po oczach i atmosfera jakas by sie przydala, wogole nie czuc ze tamte drzewa sa far far away ogolnie to odslonilbym bardziej pierwzsy plan (ta kaluza i skupil si na niej) niz ja maskowal drzewem,troche nizej kamera i byloby gites;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Świetny model żona myślała że to fotka :D , te drzewka faktycznie dają po oczach ale po za tym git :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 (edytowane) wszystko super jak zwykle :) ja sie tam przyczepie do plastycznosci obrazka i tyle :) czapki z glow :) pod druga gonsiorka nie ma cienia ;P pewnie mnie zabijesz :) ale co tam jak wszyscy to wszyscy :) wiem ze tego nie lubisz :D Edytowane 8 Kwiecień 2009 przez KLICEK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 (edytowane) Rewelacyjnie wyszły te rendery Wojtku! Osobiście wolę kolorową wersję. Uważam, że naprawdę świetnie wyszła integracja z tłem. A te brzóżki dobrze równoważą ujęcie. Tak myślę i zdania nie zmienię. Cieszę się, że Twoje modele mają godną oprawę. Najlepsze jeszcze przed Tobą, Przyjacielu :) 5***** Ja bym to na fronta wrzucił Edytowane 8 Kwiecień 2009 przez peter_f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pkowal1982 Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Bardzo mi się podoba ale w ogole nie czuc wielkosci tego czolgu. Jak pokazales zolnierza w helmie, ktory nie siegal do blotnika to sie czulo jakie to wielkie ustrojstwo. Teraz wyglada jak taki tam malutki T34. Na pewno dopasowales skale tla i czolgu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Klicek masz racje, nie cierpie tego! ;) a jesli chodzi o cien pod drugą gąska to uważam ze go nie powinno byc z uwagi na fakt iż niskie słonce z nad horyzontu swieci tutaj z przodu czołgu lekko z lewej, plus kat gąsiorka, ale moze się myle? peter_f- bez twojej niedoprzecenienia pomocy z szopem nie było by tak dobrze więc to ja się ciesze i gorąco dziekuje za pomoc;) dzieki wszystkim za komenty, jest zawsze cos co by mozna zrobic lepiej, ale jak sie nad czyms siedzi tak długo to sami wiecie jak jest:) na pocieszenie mam podwójnego fronta na military-meshes, wczesniej był pomyłkowy na mil-arcie a teraz prawdziwy ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2009 (edytowane) sorki za post pod postem: podniosłem ciut specular, zmieniłem nieco skale i zmieniłem te brzozy na 1 planie i troszke intensywnosc cienia i brudu zmniejszyłm... lepiej? ;) Edytowane 20 Sierpień 2009 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Bez tej drugiej brzozy widać trochę niedopracowane ślady i wodę w tym miejscu. Ślady wyglądają jak świeża grzędka w ogródku. Oprócz tego świetnie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 (edytowane) to ja tez sprobuje;D Edytowane 1 Sierpień 2009 przez uncle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Kliment bardzo sie podoba i ja glosuje na FRONTA bez żadnego ale :) Bardzo dużo roboty przy modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faun Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Piękna rzecz ogólnie, trochę się tylko wyróżnia z otoczenia, no i jakim cudem ma takie czyściusieńkie gąsienice, skoro widać, że to grząskie poletko nieźle rozorał;) Najbardziej podoba mi się wersja "Wodzumarcin" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Good Job Szefie!!! ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 5 gwiazdek 5 wdechów 5 wydechów 1 zawał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Wyszło czadowo. Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Klimciu świetnie, chociaż było tak od początku. Głosuję na fronta :) Uncle: ładnie ale blur tła za duży IMO. Zaburza skalę Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Klimek ostatnia wersja to perełka. Nie mam uwag. Tylko w piórka nie obrośnij teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Odemnie za wszystko 5stars ! i glosuje na fronta ! :) Pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 9 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Mathias - W jakie piórka!? ja jestem w tym wieku że raczej linieje niż obrastam! ;) dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 piękny obrazek. gratuluje. chociaż jak się na niego patrze to czołg wydaje mi się dużo mniejszy niż naprawde jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 no to ja napisze w hun zapiaszczaste tylko gwiazda różowa w oczy kole, ja chromole.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 podoba mi sie ta scenka - to naprawde fajna scenka :) dałeś radę Wuju ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2009 Jaras... zostaniesz prezesem TWA, zobaczysz! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 Dla mnie wypas. Sledze od poczatku i ode mnie zasluzone 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 Massakra! Stary jak ty to robisz? ;) Oczywiście 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 Bardzo fajnie to wygląda. Brakuje tylko jakiegoś elementu dzięki, któremu wiadomo będzie jaka jest skala tego kolosa. :) No i kamera powinna być niżej imo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2009 RA tu troszke poprawiona wersja http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=798232&postcount=33, może umkło , nastepnym razem bedzie lepiej ;) dzięki za fronta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi