Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Prezentuje pierwsza wersję scenki z moim tankiem. Kolor i BW. Nad drugą wersją,( inny kadr, więcej maxa niz szopa, inny klimat scenki), jeszcze pracuje ;)

Pozdrawiam!

kolor1apoprawamale2.jpg

Edytowane przez kliment woroszyłow

• Odpowiedzi 67
  • Wyświetleń 12,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pierwszy ! :) Bardzo przyjemny.... Gratuluje wytrwalosci. Podoba mi sie "prawie" wszystko. Chodzi mi o te drzewka po prawej stronie. Troche zbyt zblurowane, i daje wrazenie ze to nie drzewa, lecz patyki blisko jakiegos obiektywu.

Napisano

Wszystko świetne, tylko światło odstaje i zdradza, że to 3D :)

Ma się wrażenie, że oświetlenie czołgu nie współgra z oświetleniem otoczenia.

Wierzę, że model i tekstury są na 5*, ale oceniam całość - 4*

Napisano

Zaje...ty,fajnie sie z tłem komponuje,drzewko z boku mi nie przeszkadza bo mi za ekran wyjechało...;)Ten w kolorze ładniejszy.

Napisano

No i klasa Wojciechu, czołg piknie wkomponowany w tło, tylko te dwa zblurowane drzewka nie ładne, oko samo jakoś ucieka.

Z prawej strony jest kałuża, w której się tank odbija i myślę, że to by wystarczyło, drzewka moim zdanie nie są tam potrzebne.

Czekam na druga wersję.

Napisano

Ogólnie ładnie, otoczenie jakoś mi nie pasuje... Sam t-35 wygląda świetnie, co prawda może jakieś inne ujęcie lepiej ukazałoby jego ogrom.

powodzenia przy drugiej wersji :)

Napisano

W sepii podkrecilbym kontrast.

Tak czy inaczej, obie wersje sa najoczywisciej przyjemne.

Napisano

Model,scena i texturki piekne. Jedyne co mi nie gra to shadery takie proste. Zero speca reflecta o taki standar material z dobra texturka. Tak czy siak pomimo tego praca genialna.

Napisano

Naprawdę całość prezentuje się nieźle. Byłem ciekaw jak całość wyjdzie i wg. mnie jest git ***** :)

Napisano

mmmmm....miodzio :]

gratuluje super model i renderek

pozdrawiam

Napisano

Fajny obrazek. Czarno-biały chyba bardziej mi przypadł do gustu. Model bez żadnej uwagi - render coś tam chyba nie tak ze światłem, ale co - tego nie wiem :D. W każdym razie jest git.

Pozdrawiam i czekam na kolejną "zabawkę".

Napisano

Wyszlo przyjemnie, zgodze sie ze swiatlo nieco plasko wyszlo. Najbardziej jednak cieszy fakt ze ukonczyles projekt, tak trzymac :)

serdecznosci,

pionier.

Napisano

Hmmm.... Ogólnie bardzo dobra praca, ale sam czołg, a w zasadzie jego "sposób zużycia" i oświetlenie (głębokość i ostrość cieni itd) jakoś mi nie współgra z tłem. Ja wiem... zbyt wyrazisty może w porównaniu z resztą. Może coś z saturacją samego modelu. A może po prostu przesadzone AO?

Sepia mi się nie podoba. Raz, że kolor nie ten, dwa że kontrast nie ten. Ja wiem, że jesteś przywiązany do tych wszystkich śrubek i śrubeczek, ale w tym przypadku (vintage) chyba dobrze by zrobiło lekkie wytracenie detalu.

Sorry, że w tej powodzi pochwał trochę ci krytyki wrzuciłem, tym bardziej, że jak napisałem - ogólnie praca bardzo dobra), ale ostatnio nie zapłaciłeś składek ;)

Napisano

Fajf star za detal się należy.

Perfekcyjnie dopracowany model.

Podoba mnie się bardzo.

Napisano

Ładnie wkomponował się w tło. Tak jak pisali przydałby się lekki specular. Nie pasuje mi ten blur na drzewie i trawce. Postpro ReflectVision'a podoba mi się bo jest lepiej zgrany kolorystycznie, więc bym go wyrzucił z wątku;)

Napisano

aaaa

spoko, ale wroc do post'a ;)

poza tym zrenderuj to sobie z glebia (z-depth)

no i to drzewo na 1wszym planie kluje po oczach

i atmosfera jakas by sie przydala, wogole nie czuc ze tamte drzewa sa far far away

ogolnie to odslonilbym bardziej pierwzsy plan (ta kaluza i skupil si na niej) niz ja maskowal drzewem,troche nizej kamera i byloby gites;)

Napisano

Świetny model żona myślała że to fotka :D , te drzewka faktycznie dają po oczach ale po za tym git :D.

Napisano

wszystko super jak zwykle :) ja sie tam przyczepie do plastycznosci obrazka i tyle :) czapki z glow :) pod druga gonsiorka nie ma cienia ;P

pewnie mnie zabijesz :) ale co tam jak wszyscy to wszyscy :) wiem ze tego nie lubisz :D

kliment1.jpg

Edytowane przez KLICEK

Napisano

Rewelacyjnie wyszły te rendery Wojtku! Osobiście wolę kolorową wersję. Uważam, że naprawdę świetnie wyszła integracja z tłem. A te brzóżki dobrze równoważą ujęcie. Tak myślę i zdania nie zmienię. Cieszę się, że Twoje modele mają godną oprawę. Najlepsze jeszcze przed Tobą, Przyjacielu :) 5***** Ja bym to na fronta wrzucił

Edytowane przez peter_f

Napisano

Bardzo mi się podoba ale w ogole nie czuc wielkosci tego czolgu. Jak pokazales zolnierza w helmie, ktory nie siegal do blotnika to sie czulo jakie to wielkie ustrojstwo. Teraz wyglada jak taki tam malutki T34. Na pewno dopasowales skale tla i czolgu?

Napisano
  • Autor

Klicek masz racje, nie cierpie tego! ;) a jesli chodzi o cien pod drugą gąska to uważam ze go nie powinno byc z uwagi na fakt iż niskie słonce z nad horyzontu swieci tutaj z przodu czołgu lekko z lewej, plus kat gąsiorka, ale moze się myle?

peter_f- bez twojej niedoprzecenienia pomocy z szopem nie było by tak dobrze więc to ja się ciesze i gorąco dziekuje za pomoc;)

dzieki wszystkim za komenty, jest zawsze cos co by mozna zrobic lepiej, ale jak sie nad czyms siedzi tak długo to sami wiecie jak jest:) na pocieszenie mam podwójnego fronta na military-meshes, wczesniej był pomyłkowy na mil-arcie a teraz prawdziwy ;P

Napisano
  • Autor

sorki za post pod postem:

podniosłem ciut specular, zmieniłem nieco skale i zmieniłem te brzozy na 1 planie i troszke intensywnosc cienia i brudu zmniejszyłm... lepiej? ;)

Edytowane przez kliment woroszyłow

Napisano

Bez tej drugiej brzozy widać trochę niedopracowane ślady i wodę w tym miejscu. Ślady wyglądają jak świeża grzędka w ogródku.

Oprócz tego świetnie wyszło.

Napisano

Kliment bardzo sie podoba i ja glosuje na FRONTA bez żadnego ale :)

Bardzo dużo roboty przy modelu.

Napisano

Piękna rzecz ogólnie, trochę się tylko wyróżnia z otoczenia, no i jakim cudem ma takie czyściusieńkie gąsienice, skoro widać, że to grząskie poletko nieźle rozorał;)

Najbardziej podoba mi się wersja "Wodzumarcin"

Napisano

5 gwiazdek 5 wdechów 5 wydechów 1 zawał :)

Napisano

Klimciu świetnie, chociaż było tak od początku. Głosuję na fronta :)

Uncle: ładnie ale blur tła za duży IMO. Zaburza skalę

Pozdrawiam

Napisano

piękny obrazek. gratuluje. chociaż jak się na niego patrze to czołg wydaje mi się dużo mniejszy niż naprawde jest.

Napisano

no to ja napisze w hun zapiaszczaste tylko gwiazda różowa w oczy kole, ja chromole.:)

Napisano

podoba mi sie ta scenka - to naprawde fajna scenka :) dałeś radę Wuju !

Napisano

Bardzo fajnie to wygląda. Brakuje tylko jakiegoś elementu dzięki, któremu wiadomo będzie jaka jest skala tego kolosa. :)

No i kamera powinna być niżej imo.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności