Sroka8888 Napisano 6 Listopad 2012 Share Napisano 6 Listopad 2012 Lucek: Chodzi ci o tą wewnątrz? Jeśli tak to wiem że źle wygląda tylko renderowało się to ponad 2h i nie chciało mi się renderować jeszcze raz muszę jeszcze trochę posiedzieć nad podłogą. A co z klimatem sceny podoba się oświetlenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 6 Listopad 2012 Share Napisano 6 Listopad 2012 Wiesz kolorki i światło trzymają się kupy, tylko nie wiem po co ta lamka tam w ogóle stoi. Powiedziałbym że mocny przerost formy nad treścią;) Ale to test także spoko;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 7 Listopad 2012 Share Napisano 7 Listopad 2012 No własnie kurcze jak się przyglądam pinterestom i innym ścierwom typu inspire me now, to widzę, że prezentowanie motorów, czy w ogóle motoryzacji coraz częściej odchodzi od norm, typu asfalt itp. A często można właśnie zobaczyć prezentacje na drewnie, w oderwaniu od "naturalnego środowiska" modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 7 Listopad 2012 Share Napisano 7 Listopad 2012 Sroka8888 klimacik nawet fajny, o podlodze wspomnial juz lucek, a krople na szybach giganty :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 7 Listopad 2012 Share Napisano 7 Listopad 2012 @ Sroka8888 To ja też dorzucę swoje trzy grosze. Dreniane nóżki krzesła w oryginale mają przekrój okrągły a u Ciebie są jakieś spłaszczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 co myślicie o czymś takim: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 Odrobinę za płasko, pobawiłbym się suwaczkami w szopie, poza tym podoba mi się. Podzielisz się materiałem soku? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 Fajne światełko Xiz0r ;] Co się nie podoba to strasznie matowe drewno na meblach. Suchym wiórem zajeżdża :P No i horyzont chyba za nisko. Sok faktycznie bajerandzki ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 13 Listopad 2012 Share Napisano 13 Listopad 2012 drewno niestety musiało takie być, odwzorowanie płyty istniejącej narzucone przez klienta. Sok to jest zwykły tex z gradientem, żadnego translucency;) wycinek z innej roboty, co myślicie o klimacie?miało być 100%-wo przytulnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 13 Listopad 2012 Share Napisano 13 Listopad 2012 taki szybki interior został spłodzony u nas ostatnio: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 13 Listopad 2012 Share Napisano 13 Listopad 2012 SWRSC - milo popatrzec na cos modernistycznego w Twoim wykonaniu, bardzo przyzwoita wizualka. ale czy nie zbyt ciemno przy oknie na lewo od kuchni? Xiz0r - jest bardzo przytulnie, ale popracowalbym nad przepaleniami. okno dominuje nad caloscia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 13 Listopad 2012 Share Napisano 13 Listopad 2012 polka dot: chwalisz mojego kompana, to jego pomysł na aranżację :) z mojej strony setup światła, rendering i postpro. Masz na myśli brak dodatkowego źródła światła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 13 Listopad 2012 Share Napisano 13 Listopad 2012 byc moze chodzi o brak wklejonego tla za oknem - biel zza szyb gryzie sie z tym ponurym szaroniebieskim na skosnym stropie. sofka to fota, czy model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 13 Listopad 2012 Share Napisano 13 Listopad 2012 Nie chciałem odciągać za bardzo uwagi od płytek. Sofa to model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 23 Listopad 2012 Share Napisano 23 Listopad 2012 Ale cicho w tym wątku...to może coś ode mnie bo dawno nic nie pokazywałem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 24 Listopad 2012 Share Napisano 24 Listopad 2012 Test zgniecionej kartki do pewnej scenki, jak wyszło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 24 Listopad 2012 Share Napisano 24 Listopad 2012 Chyba trochę za miękko. Może trochę ostrzejsze krawędzie? Możliwe że to przez materiał tak wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 25 Listopad 2012 Share Napisano 25 Listopad 2012 ode mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 25 Listopad 2012 Share Napisano 25 Listopad 2012 Fartgate: Banał z pięknymi kolorami;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 25 Listopad 2012 Share Napisano 25 Listopad 2012 Fargate: Super świetny render, pokusiłbym się o większe rozmycie dalszego plany po lewej stronie bo wyszło jakoś nienaturalnie, i do tego jakiś bokeh tam i sweet wogóle by było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 25 Listopad 2012 Share Napisano 25 Listopad 2012 Fargate: fajne ksiazki i fajne krzeselko:) ode mnie takie cos: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 25 Listopad 2012 Share Napisano 25 Listopad 2012 (edytowane) Spoko to tylko scena do testowania modeli i shaderow. Jako że po to powstała to prawdopodobnie się jeszcze tu pojawi :P Modele, materiały, rendering moje Voyager poprawiał kolorki - by uściślić :) Xiz0r: Dof był zrobiony przeze mnie w ps jako rozmyta warstwa z maską. Może przez to nie wygląda do końca OK :P Edytowane 26 Listopad 2012 przez Fargate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bum bum Napisano 28 Listopad 2012 Share Napisano 28 Listopad 2012 Test materiałów i oświetlenia. Model zrobiony w Blenderze, render Cycles. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 28 Listopad 2012 Share Napisano 28 Listopad 2012 (edytowane) jakubm - fajne to. Czym oświetlałeś? To render po postprodukcji? (jeśli tak pokazał byś wersję "raw"). Nad dwoma kwestiami bym pomyślał mianowicie: - kabel od lampy zniknął na tle białego sufitu (może zrobić go szarym delikatnie żeby się pojawił bo dziwnie to wygląda) - miejsce pod poduszką jest kompletnie czarne (przynajmniej na moim monitorze) Ładnie kontrast wyszedł. Edytowane 28 Listopad 2012 przez Loki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Listopad 2012 Share Napisano 28 Listopad 2012 Fargate - super material drewna na krzesle jakubm - bardzo ladny choc troche przepalony plastyczny render Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 29 Listopad 2012 Share Napisano 29 Listopad 2012 polka dot:thx :) W tej scence głównie chodziło o model krzesła + jego shader. Testuje nowe rzeczy :) Pokazał być coś, dawno nic nie wrzucałeś :) bum bum: Całkiem spoko. Ja bym tu troszkę zdecydowanych glosów dodał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 29 Listopad 2012 Share Napisano 29 Listopad 2012 jakubm - fajne to. Czym oświetlałeś? To render po postprodukcji? (jeśli tak pokazał byś wersję "raw"). Nad dwoma kwestiami bym pomyślał mianowicie: - kabel od lampy zniknął na tle białego sufitu (może zrobić go szarym delikatnie żeby się pojawił bo dziwnie to wygląda) - miejsce pod poduszką jest kompletnie czarne (przynajmniej na moim monitorze) Ładnie kontrast wyszedł. Loki swiecone vraysanem i vraylightem + vrayies w lampach kuchennych. tu ten obrazek bez postprodukcji: kable, faktycznie znikly troche to poprawilem.... a cien pod poduszką... umknął nawet w finalnej wersji klienta... tak to wyglada na koniec: polka dot - chcialem generalnie jasno i swiezo... nalezy z tematem powalczyc przy okazji kolejnych wizek. poz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodAs Napisano 3 Grudzień 2012 Share Napisano 3 Grudzień 2012 corona render- trochę mi się test rozbudował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 3 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2012 Mam wrażenie, ze oprócz nowego rendera testowałeś też coś mocniejszego :D Spoko teścik powiedz coś więcej, no i czas przede wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 3 Grudzień 2012 Share Napisano 3 Grudzień 2012 Aha... noo nie no... spoko... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 3 Grudzień 2012 Share Napisano 3 Grudzień 2012 Świetna kolorystyka, bardzo bajkowa. To jakiś projekcik dla dzieci? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodAs Napisano 3 Grudzień 2012 Share Napisano 3 Grudzień 2012 Czas około 10h na i7-2600 ale rozdzielczość 3030x4000 pix i każdy materiał ma "translucency" , scena w granicach 5mil poly ponad to drzewa w tle Cproxy a kwiaty na drzewach Cscatter do tego displacement na wnętrznościach. Następnie trochę zabawy w szopie dodany volumetric z scanline i mgła z pasa zdeph. Generalnie corona pozytywnie mnie zaskoczyła, stabilna (mimo iż to alpha) i bardzo szybka, nie miałem cierpliwości do dofa który z racji braku fizycznej kamery (nad czym ubolewam) jest trudny i do tego strasznie długo się liczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żółty Napisano 6 Grudzień 2012 Share Napisano 6 Grudzień 2012 mlodAs - fajne, wizja trochę jak po grzybach ale render bardzo spoko ode mnie test wieczornego setupu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 7 Grudzień 2012 Share Napisano 7 Grudzień 2012 super render, może dodałbym więcej niebieskiego koloru do nieba dla kontrastu z żółtym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 7 Grudzień 2012 Share Napisano 7 Grudzień 2012 żółty: Bardzo fajne. Czuć to ciepło pomieszczeń. Kolejne dwa testy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 7 Grudzień 2012 Share Napisano 7 Grudzień 2012 Sroka8888: naprawdę fajnie i naturalnie czuć, ta trawa jest bardzo zachwycająca... brakuje tylko kwiatków ale ogólnie... zachwyt, brak mi słów :) opowiedz więcej o niej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MRay Napisano 7 Grudzień 2012 Share Napisano 7 Grudzień 2012 zółty: test wieczornego setup'u - Modo czy VRay? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żółty Napisano 7 Grudzień 2012 Share Napisano 7 Grudzień 2012 siwy - dzięki, się sprawdzi jakby to wyglądało :] Sroka8888 - również dzięki, u Ciebie z kolei trawa miażdży jaja. Drzewa też spoko - samoróbki ? MRay - tym razem Vray, aczkolwiek w Modo modelowane :] A tymczasem drugi się policzył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 8 Grudzień 2012 Share Napisano 8 Grudzień 2012 Drobna zabawa w Before and After Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 8 Grudzień 2012 Share Napisano 8 Grudzień 2012 Sroka: Kurcze, jakbyś do wszystkiego się tak przykładał jak do tej zieleni to byś robił niesamowite rzeczy. ;) żółty: aleś się wyrobił, bardzo fajne toto. Lis: A w jakim sensie before i after, bo mi to na górze się bardziej podoba? :D A ode mnie, żeby pusto nie było, bo render już stary. Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 8 Grudzień 2012 Share Napisano 8 Grudzień 2012 Cudownie oświetlone, gratulacje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żółty Napisano 9 Grudzień 2012 Share Napisano 9 Grudzień 2012 pressenter - dziękować, dupogodziny przed komputerem robią swoje ;] U Ciebie też renderek niczego sobie. Czym tu świecisz hdri ? sun&sky ? jakiś miks powyższych ? Lis - to niżej to before znaczy się ? Czyli reszta w szopie dodana, cóż rzec - dobra robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 9 Grudzień 2012 Share Napisano 9 Grudzień 2012 Dzięki. :) To powyżej to jedna pojedyńcza hdrka. ;) Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 9 Grudzień 2012 Share Napisano 9 Grudzień 2012 Model nie jest mój w sumie nie wiem skąd. Jest to mój 2 Render w V-ray. Pierwszym był box :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 9 Grudzień 2012 Share Napisano 9 Grudzień 2012 Sebazx6r, niestety - to widać. Pooglądaj prace najlepszych i zobacz, jak oni układają refleksy na samochodach w studyjnych renderach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 10 Grudzień 2012 Share Napisano 10 Grudzień 2012 Narazie bawilem sie tylko mozna powiedziec. Na pewno zerkne, bo sam nie dokonca jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubas Napisano 10 Grudzień 2012 Share Napisano 10 Grudzień 2012 Wieczorny test :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 10 Grudzień 2012 Share Napisano 10 Grudzień 2012 Dunuś: Dzięki. Jak dobrze poszukasz to znajdziesz więcej informacji o niej w tym wątku... Zobacz 91 stronę oraz Video Tutorial znajdujący się pod tym linkiem to jest dokładnie ta sama trawa tylko z paroma ulepszeniami (więcej wariacji kolorów,nasyceń itp). żółty: Dzięki. Drzewa - Model z Onyxa, Materiały i Tekstury własne. pressenter: Dzięki. eee ta trawa niesamowita na pewno nie jest. Taka sobie... Bardzo ładny render, bardzo przyjemne oświetlenie Dof prosto z VrayPhysicalCamera ? Ode mnie taki teścik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 10 Grudzień 2012 Share Napisano 10 Grudzień 2012 Szybki test studia (faza rozwojowa, jednak w sumie nie mam pomysłów jak można by to jeszcze uatrakcyjnić) z namiotem bezcieniowym oraz materiału naśladującego podniszczony metal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 10 Grudzień 2012 Share Napisano 10 Grudzień 2012 Środkowy wisi! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi