mrhoho Napisano 3 Czerwiec 2013 Share Napisano 3 Czerwiec 2013 (edytowane) Witam, wrzucam rzeczy, którymi ostatnio się zajmowałem. Projekty te powstały dla zabawy i nauki wieczorną porą po pracy. Mam nadzieje, że uda mi się aktualizować teczkę w miarę często ;) Używam zbrusha do modelowania (fiber do włosów), 3dmaxa do modelowania i retopology+vray do renderów i oczywiście PS do postprodukcji i podmalowanek. Wrzucam kilka skończonych projektów i modele. Będę wdzieczny za wszelką krytykę. Dwa słowa o technicznych aspektach: 1. Think Glowa, gabka, krople, kafelki, pryszcznic i cala scena = 3dmax+vray+zbrush. Dym, atrament, brwi, włoski, blur = Photoshop 2. Trip Glowa, scena, skrzydla = 3dmax+vray+zbrush. Brwi, całe włosy i włoski = Photoshop 3. Do all things with love.. Postac, scena, "pies", fotel, wlosy itps = 3dmax+vray+zbrush. Napis, dym, włoski, bliki = Photoshop [ATTACH=CONFIG]90704[/ATTACH] Edytowane 20 Czerwiec 2013 przez mrhoho 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Moja jedyna podpowiedź to daj to do finished i zbieraj fronta. Ta laska jest mega przekozak. Gratki zią :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 CZaderskie obrazki, zdecydowanie na fronta jak przedmówca już zauwazył:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Nie no, rozwaliłeśmi system tą babeczką i tym rudym koleżką!!! Skończone dawaj do finished i łykaj gwiazdki! Ostro, ostro. Gratki. Cheers. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 To jakiś ponury żart że to dałeś do wip. Prace są fenomenalne i powinny dostać fronta mnie najbardziej rozbroił koleś z gąbka :) Po takim wejściu na forum to raczej nie ty się powinieneś pytać o poprawki tylko licz się z toną pytań a jak to zrobić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biolo_idiota Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Lizusy, no ale w sumie zasłużenie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Wspaniała robota, najwyższych lotów, szacuneczek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Piękne prace... Zbyt Skromny jesteś wrzucając tutaj prace jako skończone. :) Jedynie co bym się przyczepił to do tych rajstop. Tam gdzie skóra jest bardziej naciągnięta. Rajstopy powinny przylegać do ciała, tworząc wypukłe miejsca. Będę śledził ten wątek. Bez wątpienia :) Pozdrawiam Jonasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrhoho Napisano 4 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Oczywiście zgadzam się, w każdym obrazku jest coś do poprawy, ale przychodzi moment kiedy trzeba sobie powiedzieć "koniec" i zrobić kolejną lepszą prace od poprzedniej ;). Wrzuciłem wszystko do WIP Teczki bo mam zamiar aktualizować ten wątek. Nie bardzo jeszcze się orientuje w zasadach panujących w dziale prac ukończonych. Prace mogą być zbiorczo w teczce WIP i indywidualnie w Finished? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Myślę, że można wysłać skończone prace "indywidualnie" do finished. A tutaj pokazuj proces powstawania sceny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Zbiorczo też możesz do finished wrzucić a potem uploadować następne prace do wątku. cheers. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Do finished też możesz wrzucać po kilka ujęć nigdzie nie jest napisane że tylko jedno i nie więcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 No szczena opadla. Swietne ilustracje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Świetne! Szczególnie ruda morda mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Przy takich pracach człowiek sobie uświadamia ,że umie jeszcze mniej niż mało xD... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Ale cuda. Super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturadamczyk Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Świetne i już! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
choobek Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 gdzie Ty się uchowałeś.. pracki miażdżą technicznie ale przede wszystkim każda opowiada własną historię. zazdroszczę skilla :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kramon Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Gdzis juz widzialem te prace, siedzisz moze na behance, bo chyba cie tam sledze haha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Gratki fronta! Nie ma to jak wjazd na forum ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrhoho Napisano 4 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2013 @Kramon - siedze na behance pod http://www.behance.net/estratura, musze ogarnąć profil bo zapanował nieporządek @choobek - dzieki, mam tego więcej, tylko musi poczekać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 mega prace, gratulacje pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 wielkie wrażenie robią te prace! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalz00 Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Nie mogę się napatrzeć :) Postacie z charakterem. Pięknie wykonane. Rewelacyjne prace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 nareszcie ktoś z jajami w okolicach mózgostanu.... brawo...!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ezils Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 :O Jako, że jestem trochę zielony w 3D to zastanawiam się ile czasu zajęłoby mi osiągniecie takiego poziomu.... Rewelacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piret Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Wow... jestem pod wrażeniem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Oh ta laska. Yummi! Aż się przypomniała: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blax_one Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 coś wspaniałego, respect:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plutko Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Piekne prace. Najbardziej trip mi sie podoba. Brawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Trip ma to coś reszta też świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Kobieta z psem genialna. Te inne też świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Chopie, no kompletna rewelacja. Wspaniałe prace. Wpadliśmy na podobny pomysł z tą kobitą w trzecim plakacie. Piszę żeby nie było, że plagiatuje jak już skończę ;) Poza, Wino, kolory. Koncept jest... niesasmowicie podobny. ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrhoho Napisano 5 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2013 dzieki wszystkim! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mallow Napisano 5 Czerwiec 2013 Share Napisano 5 Czerwiec 2013 Przyłączam się do zachwytów. Super prace. Moja ulubiona to ta z dziewczyną. Poza świetnym 3D i konceptem - bardzo mi się podoba jak tam wplotłeś typografię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakóbM Napisano 5 Czerwiec 2013 Share Napisano 5 Czerwiec 2013 Mi też strasznie się podobają pracę. Kolorystyka,motyw, ekspresja postaci i pewnego rodzaju malarskie wykonanie, bezbłędne. Oby więcej takich powstało zadziornych prac spod Twojej myszki/tabletu. Czekam z niecierpliwością na kolejne. Pozdrawiam Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 5 Czerwiec 2013 Share Napisano 5 Czerwiec 2013 Piękne prace i mocne wejście na forum. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulholland Napisano 5 Czerwiec 2013 Share Napisano 5 Czerwiec 2013 Świetne, pracki mają "ducha" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodAs Napisano 6 Czerwiec 2013 Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Gdy zaczynałeś zabawę z 3d przyznam ze pomyślałem -szybko wymięknie bo przecież nie można być zajebistym we wszystkim a Ty webowymi rzeczami mnie powalałeś :) No ale jednak moszna :P szacun za skilla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano 9 Czerwiec 2013 Share Napisano 9 Czerwiec 2013 Najlepszy jest portret laski z making off Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
difo Napisano 12 Lipiec 2013 Share Napisano 12 Lipiec 2013 Dobry klimat , 5+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Słomowicz Napisano 20 Lipiec 2013 Share Napisano 20 Lipiec 2013 Piekne prace, fajny klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrhoho Napisano 10 Październik 2013 Autor Share Napisano 10 Październik 2013 Kolejne wydumiska, projekt dla Goverdose, temat zwycięzcy... moj temat Ignacy Łukasiewicz Nie ma tu wielkiej filozofii, chemik/czarodziej ze swoją lampą oswietlającą ciemnosci/zacofanie ówczesnej Galicji i złoto/dolary/guldeny w oczkach ;) Jak zwykle Zbrush, 3Dmax, Vray i tym razem proba z Ornatrixem. Moje osobiste cele w tym projekcie to poprawic forme głowy i mimo ze duzo jej brakuje to jest lepsza niz poprzednie, tak mi sie wydaje przynajmniej i proba zmierzenia sie z swiatłem cieplo/zimno. Tutaj jeszcze wiecej na ten temat i krotka prezentacja http://www.behance.net/gallery/VVinners-Ignacy-Lukasiewicz/11367767 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 10 Październik 2013 Share Napisano 10 Październik 2013 Mega dobre to jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulholland Napisano 10 Październik 2013 Share Napisano 10 Październik 2013 Niesamowite :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 10 Październik 2013 Share Napisano 10 Październik 2013 Piękne :) (......) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STRZYG Napisano 10 Październik 2013 Share Napisano 10 Październik 2013 Fatalita bez dwóch zdań. Naprawdę miło się na to patrzy. Stan osiągnięty na obrazku określam stwierdzeniem zaczerpniętym z kulinarnego świata - smaki się przegryzły. Tutaj właśnie nastąpiło przegryzienie się kształtów i kolorów. props+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 10 Październik 2013 Share Napisano 10 Październik 2013 Po prostu zajebiste... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixed Napisano 10 Październik 2013 Share Napisano 10 Październik 2013 piękna robota, wyszło mega zajebiście, świetny warsztat i mega klimat. W oczach Łukasiewicza widać wszystkie emocje które mogły towarzyszyć jego odkryciu. rewelacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 10 Październik 2013 Share Napisano 10 Październik 2013 Plastyką miażdżysz! Bardzo fajne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi