mrhoho Napisano 3 Czerwiec 2013 Napisano 3 Czerwiec 2013 (edytowane) Witam, wrzucam rzeczy, którymi ostatnio się zajmowałem. Projekty te powstały dla zabawy i nauki wieczorną porą po pracy. Mam nadzieje, że uda mi się aktualizować teczkę w miarę często ;) Używam zbrusha do modelowania (fiber do włosów), 3dmaxa do modelowania i retopology+vray do renderów i oczywiście PS do postprodukcji i podmalowanek. Wrzucam kilka skończonych projektów i modele. Będę wdzieczny za wszelką krytykę. Dwa słowa o technicznych aspektach: 1. Think Glowa, gabka, krople, kafelki, pryszcznic i cala scena = 3dmax+vray+zbrush. Dym, atrament, brwi, włoski, blur = Photoshop 2. Trip Glowa, scena, skrzydla = 3dmax+vray+zbrush. Brwi, całe włosy i włoski = Photoshop 3. Do all things with love.. Postac, scena, "pies", fotel, wlosy itps = 3dmax+vray+zbrush. Napis, dym, włoski, bliki = Photoshop [ATTACH=CONFIG]90704[/ATTACH] Edytowane 20 Czerwiec 2013 przez mrhoho 1
indian Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 Moja jedyna podpowiedź to daj to do finished i zbieraj fronta. Ta laska jest mega przekozak. Gratki zią :D
mafida Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 CZaderskie obrazki, zdecydowanie na fronta jak przedmówca już zauwazył:)
xmass Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 Nie no, rozwaliłeśmi system tą babeczką i tym rudym koleżką!!! Skończone dawaj do finished i łykaj gwiazdki! Ostro, ostro. Gratki. Cheers.
skalpel3d Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 To jakiś ponury żart że to dałeś do wip. Prace są fenomenalne i powinny dostać fronta mnie najbardziej rozbroił koleś z gąbka :) Po takim wejściu na forum to raczej nie ty się powinieneś pytać o poprawki tylko licz się z toną pytań a jak to zrobić :)
kingwins Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 Wspaniała robota, najwyższych lotów, szacuneczek :)
Jonasz_Real Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 Piękne prace... Zbyt Skromny jesteś wrzucając tutaj prace jako skończone. :) Jedynie co bym się przyczepił to do tych rajstop. Tam gdzie skóra jest bardziej naciągnięta. Rajstopy powinny przylegać do ciała, tworząc wypukłe miejsca. Będę śledził ten wątek. Bez wątpienia :) Pozdrawiam Jonasz
mrhoho Napisano 4 Czerwiec 2013 Autor Napisano 4 Czerwiec 2013 Oczywiście zgadzam się, w każdym obrazku jest coś do poprawy, ale przychodzi moment kiedy trzeba sobie powiedzieć "koniec" i zrobić kolejną lepszą prace od poprzedniej ;). Wrzuciłem wszystko do WIP Teczki bo mam zamiar aktualizować ten wątek. Nie bardzo jeszcze się orientuje w zasadach panujących w dziale prac ukończonych. Prace mogą być zbiorczo w teczce WIP i indywidualnie w Finished?
Jonasz_Real Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 Myślę, że można wysłać skończone prace "indywidualnie" do finished. A tutaj pokazuj proces powstawania sceny :)
xmass Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 Zbiorczo też możesz do finished wrzucić a potem uploadować następne prace do wątku. cheers.
skalpel3d Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 Do finished też możesz wrzucać po kilka ujęć nigdzie nie jest napisane że tylko jedno i nie więcej :)
Lucek Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 Świetne! Szczególnie ruda morda mi się podoba.
Sebazx6r Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 Przy takich pracach człowiek sobie uświadamia ,że umie jeszcze mniej niż mało xD...
choobek Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 gdzie Ty się uchowałeś.. pracki miażdżą technicznie ale przede wszystkim każda opowiada własną historię. zazdroszczę skilla :)
Kramon Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 Gdzis juz widzialem te prace, siedzisz moze na behance, bo chyba cie tam sledze haha
xmass Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 Gratki fronta! Nie ma to jak wjazd na forum ;)
mrhoho Napisano 4 Czerwiec 2013 Autor Napisano 4 Czerwiec 2013 @Kramon - siedze na behance pod http://www.behance.net/estratura, musze ogarnąć profil bo zapanował nieporządek @choobek - dzieki, mam tego więcej, tylko musi poczekać ;)
michalz00 Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 Nie mogę się napatrzeć :) Postacie z charakterem. Pięknie wykonane. Rewelacyjne prace.
dziadek3D Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 nareszcie ktoś z jajami w okolicach mózgostanu.... brawo...!!!
ezils Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 :O Jako, że jestem trochę zielony w 3D to zastanawiam się ile czasu zajęłoby mi osiągniecie takiego poziomu.... Rewelacja.
plutko Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 Piekne prace. Najbardziej trip mi sie podoba. Brawo.
kotisded Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 Chopie, no kompletna rewelacja. Wspaniałe prace. Wpadliśmy na podobny pomysł z tą kobitą w trzecim plakacie. Piszę żeby nie było, że plagiatuje jak już skończę ;) Poza, Wino, kolory. Koncept jest... niesasmowicie podobny. *****
mallow Napisano 5 Czerwiec 2013 Napisano 5 Czerwiec 2013 Przyłączam się do zachwytów. Super prace. Moja ulubiona to ta z dziewczyną. Poza świetnym 3D i konceptem - bardzo mi się podoba jak tam wplotłeś typografię.
JakóbM Napisano 5 Czerwiec 2013 Napisano 5 Czerwiec 2013 Mi też strasznie się podobają pracę. Kolorystyka,motyw, ekspresja postaci i pewnego rodzaju malarskie wykonanie, bezbłędne. Oby więcej takich powstało zadziornych prac spod Twojej myszki/tabletu. Czekam z niecierpliwością na kolejne. Pozdrawiam Kuba
mlodAs Napisano 6 Czerwiec 2013 Napisano 6 Czerwiec 2013 Gdy zaczynałeś zabawę z 3d przyznam ze pomyślałem -szybko wymięknie bo przecież nie można być zajebistym we wszystkim a Ty webowymi rzeczami mnie powalałeś :) No ale jednak moszna :P szacun za skilla
happy-angel Napisano 9 Czerwiec 2013 Napisano 9 Czerwiec 2013 Najlepszy jest portret laski z making off
mrhoho Napisano 10 Październik 2013 Autor Napisano 10 Październik 2013 Kolejne wydumiska, projekt dla Goverdose, temat zwycięzcy... moj temat Ignacy Łukasiewicz Nie ma tu wielkiej filozofii, chemik/czarodziej ze swoją lampą oswietlającą ciemnosci/zacofanie ówczesnej Galicji i złoto/dolary/guldeny w oczkach ;) Jak zwykle Zbrush, 3Dmax, Vray i tym razem proba z Ornatrixem. Moje osobiste cele w tym projekcie to poprawic forme głowy i mimo ze duzo jej brakuje to jest lepsza niz poprzednie, tak mi sie wydaje przynajmniej i proba zmierzenia sie z swiatłem cieplo/zimno. Tutaj jeszcze wiecej na ten temat i krotka prezentacja http://www.behance.net/gallery/VVinners-Ignacy-Lukasiewicz/11367767
STRZYG Napisano 10 Październik 2013 Napisano 10 Październik 2013 Fatalita bez dwóch zdań. Naprawdę miło się na to patrzy. Stan osiągnięty na obrazku określam stwierdzeniem zaczerpniętym z kulinarnego świata - smaki się przegryzły. Tutaj właśnie nastąpiło przegryzienie się kształtów i kolorów. props+
Fixed Napisano 10 Październik 2013 Napisano 10 Październik 2013 piękna robota, wyszło mega zajebiście, świetny warsztat i mega klimat. W oczach Łukasiewicza widać wszystkie emocje które mogły towarzyszyć jego odkryciu. rewelacja.
Rekomendowane odpowiedzi