Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam,

wrzucam rzeczy, którymi ostatnio się zajmowałem. Projekty te powstały dla zabawy i nauki wieczorną porą po pracy. Mam nadzieje, że uda mi się aktualizować teczkę w miarę często ;) Używam zbrusha do modelowania (fiber do włosów), 3dmaxa do modelowania i retopology+vray do renderów i oczywiście PS do postprodukcji i podmalowanek. Wrzucam kilka skończonych projektów i modele. Będę wdzieczny za wszelką krytykę.

Dwa słowa o technicznych aspektach:

1. Think

Glowa, gabka, krople, kafelki, pryszcznic i cala scena = 3dmax+vray+zbrush.

Dym, atrament, brwi, włoski, blur = Photoshop

2. Trip

Glowa, scena, skrzydla = 3dmax+vray+zbrush.

Brwi, całe włosy i włoski = Photoshop

3. Do all things with love..

Postac, scena, "pies", fotel, wlosy itps = 3dmax+vray+zbrush.

Napis, dym, włoski, bliki = Photoshop

fin.jpg

model.jpg

fin.jpg

model.jpg

fin.jpg

fin3.jpg

model1.jpg

model2.jpg

[ATTACH=CONFIG]90704[/ATTACH]

Edytowane przez mrhoho

• Odpowiedzi 62
  • Wyświetleń 22,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Moja jedyna podpowiedź to daj to do finished i zbieraj fronta.

Ta laska jest mega przekozak. Gratki zią :D

Napisano

Nie no, rozwaliłeśmi system tą babeczką i tym rudym koleżką!!! Skończone dawaj do finished i łykaj gwiazdki! Ostro, ostro. Gratki.

Cheers.

Napisano

To jakiś ponury żart że to dałeś do wip. Prace są fenomenalne i powinny dostać fronta mnie najbardziej rozbroił koleś z gąbka :) Po takim wejściu na forum to raczej nie ty się powinieneś pytać o poprawki tylko licz się z toną pytań a jak to zrobić :)

Napisano

Piękne prace... Zbyt Skromny jesteś wrzucając tutaj prace jako skończone. :) Jedynie co bym się przyczepił to do tych rajstop. Tam gdzie skóra jest bardziej naciągnięta. Rajstopy powinny przylegać do ciała, tworząc wypukłe miejsca.

Będę śledził ten wątek. Bez wątpienia :)

Pozdrawiam

Jonasz

Napisano
  • Autor

Oczywiście zgadzam się, w każdym obrazku jest coś do poprawy, ale przychodzi moment kiedy trzeba sobie powiedzieć "koniec" i zrobić kolejną lepszą prace od poprzedniej ;). Wrzuciłem wszystko do WIP Teczki bo mam zamiar aktualizować ten wątek. Nie bardzo jeszcze się orientuje w zasadach panujących w dziale prac ukończonych. Prace mogą być zbiorczo w teczce WIP i indywidualnie w Finished?

Napisano

Myślę, że można wysłać skończone prace "indywidualnie" do finished. A tutaj pokazuj proces powstawania sceny :)

Napisano

Do finished też możesz wrzucać po kilka ujęć nigdzie nie jest napisane że tylko jedno i nie więcej :)

Napisano

gdzie Ty się uchowałeś.. pracki miażdżą technicznie ale przede wszystkim każda opowiada własną historię. zazdroszczę skilla :)

Napisano

Gdzis juz widzialem te prace, siedzisz moze na behance, bo chyba cie tam sledze haha

Napisano

:O Jako, że jestem trochę zielony w 3D to zastanawiam się ile czasu zajęłoby mi osiągniecie takiego poziomu.... Rewelacja.

Napisano

Chopie, no kompletna rewelacja. Wspaniałe prace.

Wpadliśmy na podobny pomysł z tą kobitą w trzecim plakacie. Piszę żeby nie było, że plagiatuje jak już skończę ;) Poza, Wino, kolory. Koncept jest... niesasmowicie podobny.

Napisano

Przyłączam się do zachwytów. Super prace. Moja ulubiona to ta z dziewczyną. Poza świetnym 3D i konceptem - bardzo mi się podoba jak tam wplotłeś typografię.

Napisano

Mi też strasznie się podobają pracę. Kolorystyka,motyw, ekspresja postaci i pewnego rodzaju malarskie wykonanie, bezbłędne. Oby więcej takich powstało zadziornych prac spod Twojej myszki/tabletu. Czekam z niecierpliwością na kolejne.

Pozdrawiam Kuba

Napisano

Gdy zaczynałeś zabawę z 3d przyznam ze pomyślałem -szybko wymięknie bo przecież nie można być zajebistym we wszystkim a Ty webowymi rzeczami mnie powalałeś :) No ale jednak moszna :P szacun za skilla

Napisano
  • Autor

Kolejne wydumiska, projekt dla Goverdose, temat zwycięzcy... moj temat Ignacy Łukasiewicz

fin2+pre_950.jpgfin_view2+pre_950.jpgsculp2.jpg

Nie ma tu wielkiej filozofii, chemik/czarodziej ze swoją lampą oswietlającą ciemnosci/zacofanie ówczesnej Galicji i złoto/dolary/guldeny w oczkach ;) Jak zwykle Zbrush, 3Dmax, Vray i tym razem proba z Ornatrixem. Moje osobiste cele w tym projekcie to poprawic forme głowy i mimo ze duzo jej brakuje to jest lepsza niz poprzednie, tak mi sie wydaje przynajmniej i proba zmierzenia sie z swiatłem cieplo/zimno.

Tutaj jeszcze wiecej na ten temat i krotka prezentacja http://www.behance.net/gallery/VVinners-Ignacy-Lukasiewicz/11367767

Napisano

Mega dobre to jest...

Napisano

Fatalita bez dwóch zdań.

Naprawdę miło się na to patrzy. Stan osiągnięty na obrazku określam stwierdzeniem zaczerpniętym z kulinarnego świata - smaki się przegryzły. Tutaj właśnie nastąpiło przegryzienie się kształtów i kolorów. props+

Napisano

piękna robota, wyszło mega zajebiście, świetny warsztat i mega klimat. W oczach Łukasiewicza widać wszystkie emocje które mogły towarzyszyć jego odkryciu. rewelacja.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.