osael Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 15 grudnia, więc mamy premierę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 (edytowane) a twardowski mi sie podoba pod wzgledem scenariusza i gry, duuzo fajniej to siedzi Edytowane 15 Grudzień 2015 przez uncle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
selim Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Zajebiste!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kroopson Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Znacznie lepsze niż smok - generalnie łyknąłbym nawet pełny metraż w takiej konwencji. Sami aktorzy dodali masę dobra, wizualka nie boli, podobna była w Moon. Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DPFantasy Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 5:29 Prze kozackie BRAWO! :) Naprawdę fajne chce się oglądać i oglądać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STRZYG Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Wypaśnie. Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 (edytowane) Dużo, dużo lepsze niż SMOK. Dużo mniej przekombinowany :) Polski klimat - sporo tych wstawek fajnych, od muzyki po dywanik, szklanki (pomijam flagi). Edytowane 15 Grudzień 2015 przez Adek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osael Napisano 15 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2015 Poland can into space :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujek_kane Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Dużo lepiej :) Bardzo spodobał mi się zabieg z popularnym utworem muzyki tanecznej :P (wg moich obliczeń popularniejszy niż gangnam style). Szkoda, że grawitacja "gruntu" uciekającego spod kół skopana, ale to był widać już w trailerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wroniec Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 NO! I przestałem się tak bardzo bać o Wiedźmina :) Wszystko przyjemnie spasowane, jedyny element który mnie kłuł to animacja i oświetlenie diabelskiego pojazdu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaspar Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Gratulacje !!! Przy tym skrypcie i tak fgajnie zarysowanych głównych postaciach aż się prosi o pełen metraż :) Smok rozbudził moje najgorsze obawy ale zostałem bardzo miło zaskoczony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvin Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Super. Bardzo przyjemnie się ogląda. Mam takie małe pytanie do twórców czy dobrze czuję: Kapitan Bomba, Rafał Sonik, Black Mirror (odcinek świąteczny)? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Dooobre, podoba się. Dużo lepsze niż smok. I lubię Więckiewicza, więc kolejny plus dla filmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Haha, z tym Twardowskim to dobre :) zajebiste przełożenie na dzisiejsze czasy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cucsoniuss Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 troche mi te polskie przeboje nie pasuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lester Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Noooo pięknie tym razem, mucha nie siada :) ...i zaśmiałem się i było na co popatrzeć, jakieś drobne niedoróbki w fxach, flickowanie kamyczka(bez znaczenia)... to pewnie przez presję czasu/ilość ludzi.Gratulejszyn dla teamu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fire Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Dużo dużo lepsze od... wiadomo już czego ; D Bardzo przyjemnie się oglądało, nie ma co czepiać się tutaj szczegółów technicznych w tak krótkim czasie wykonania, całościowo na duży plus ode mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plutko Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Dużo lepszy niż Smok. Jak każdy chyba bałem się, że będzie podobnie źle, a tu miłe rozczarowanie. Fajne, żywe postacie. Widać inną grupę docelową i może to taki przewrotny był plan, że na Smoka stękaliśmy, bo był dla gimby, a to się spodoba, bo muzyka ewidentnie z pokolenia 30-latków. Anyways, jest dobrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathanielxd Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Bardzo przyjemne! Niezłe tortury "ona tańczy dla mnie" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Widac, ze dla starszego odbiorcy wiec duzo lepiej rezonuje z millenialsami+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kroopson Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 "Usmażę Ci dupę w smole" i "idź do piekła k..wo wściekła" mnie rozbawiły :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Wyszło super. Dużo, dużo lepsze niż smok. Fajnie, że są ukłony w stronę starszego widza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veti Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Dużo, dużo lepsze od Smoka - czuć, że celowaliście w starsze osoby (i nie chodzi mi o wulgaryzmy). VFX też na wyższym poziomie. Brawo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hris Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 O jaaaaa...jakbym "Moon" oglądał ! Ale czad! :) Aktorsko siedzi mi to świetnie:) Baza cud-miód-malina, wnętrza bazy wogóle nie trącą "mychą" i taniością, dobrze zrobiona ta scenografia, oj dobrze:) scenariusz bardzo mi się podobał, generalnie całość ma taki "temperamencik", jest iskra między evil-babeczką a "ser" twardowskym:) za krótkie kurcze, się wciągnąłem że hej. Bardzo wiarygodnie wyszło zniszczenie bazy, naprawdę dobrze to wygląda! A ujęcia jak kolo-twardolo pociska łazikiem po księżycu rysując klejnoty - mistrzostwo:) Nie wiem kto to wymyślił, ale fajnie to się klei z tekstem że "nasa już robi o tym konferencję" :) he he he he he :) Gratulacje. Smok był dla młodzieży, Twardowsky dla ludzi 25-30+. Teraz rozumiem że "targetujecie" kolejne części, aż ciekawe jestem co będzie następne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowiasty Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Dużo, Dużo lepsze niż Smok. Przede wszystkim świetne dialogi i spora dawka humoru. Czyli to czego brakło za pierwszym razem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scyguo Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Dobre, bardzo dobre. Smok dpuy nie urywał ale Twardowsky trzyma poziom. Gratulacje dla ekipy. Naprawdę fajnie się to ogląda i szkoda, że nie dłuższe, że tylko 8 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiger250 Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Twardowsky - Rewelka! O Smoku już nie piszmy :) Świetny klimat no i w końcu całość się "klei" widać, że było dobrze przemyślane od początku. Ale pewnie to dlatego, że miał grac Więckiewicz, więc pewnie dziadostwa jakiegoś by nie łyknął :) Świetne kostiumy, i ogólnie cała baza. Jeżeli w Polsce miało by powstawać takie Sci-Fi, to byłbym zachwycony! Ps. No i Color Grading nie jest już pomarańczowy :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian_dis Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Dużo lepsze niż Smok, bo historia trzyma się kupy. Tylko to Y w nazwisku pretensjonalne. I tak się piszą ruscy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emptyman Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Ja tam w Y w nazwie widziałem też takie przymrużenie oka: Twardow-SKY. Świetnie się oglądało, gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 (edytowane) No przy tym juz naprawde mozna sie czepiac tylko szczegółów i guscików. Rewelka jak dla mnie. Jakby zupelnie inni ludzie nad tym pracowali :P Postacie ciekawe, fabula przemyslana, zwiazki przyczynowo skutkowe sa, humor wreszcie zabawny a nie krepujacy. No i jakie to swojskie jest! Cud, miód i orzeszki. Gratulacje dla całej ekipy i sorry ale ten watek na pewno nie spuchnie jak poprzedni - film za dobry :P PS: Detektyw MAREK OKO? Ryli?? :P - Edytowane 15 Grudzień 2015 przez OmeN2501 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remanent Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Od razu napiszę zanim obejrzę drugi, trzeci i czwarty raz: Jest bardzo dobrze! Polskie sci-fi z humorem...no coś niebywałego. Trzymam kciuki i czekam na wiedźmina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Podoba mnie się! Ładne, nie przesadzone, ogląda się ok, aktorzy fajni. Kul podejście do scenografii we wnętrzu, lubię takie scrapowo/patchworkowe zagrania z wybebeszonymi śmieciami jak z Aliena. Statek pentagram, biskup w piekle, wiadomo, klasyka sama w sobie. Brakuje mi jakiegoś mocnego akcentu na koniec, wielki pindol zapowiada, że Twardowsky jakoś mocniej wychuja diabła, a tu klops. Też diaboł na koniec mógł być jednak większym hojrakiem i trochę dramaturgii by nie zazskodziło, jakby tam jakaś sekwencja w stylu "zaraz będize po Twardowskym" była wpleciona,, nawet jest zaczątek z tym monitorem, który go klepie w ryło, trzeba było pójść za , hu hu, ciosem. Tak czy inaczej, dobra robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Pan Robert jak zwykle rewelka. Historia spoko. Lekko się ogląda. Naprawde lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Mi akurat aktorstwo i dialogi średnio leżą. Tak trochę przecięnie/poprawnie. Muzycznie to za dużo utworów. 3 utwory na 7min filmik to za dużo i trochę to rujnuje klimat i wprowadza chaosu. Ogólnie to całkiem ok, filmik na plus. Pisać, że dużo lepsze od Smoka nawet nie muszę. Ogólnie spoko wyszło. Nie było czuć takiej przypadkowości jak przy Smoku, zdecydowanie lepiej przemyślane. Filmik mnie osobiście nie powalił, ale to dobry start (czego o smoku nie mogłem powiedzieć). No i okazało się, że Baginsa to jednak tutaj ludzie nie hejtują dla samego hejtowania :) Cóż za "niespodzianka" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 mega dobrze sie filmik ogladalo :) o niebo lepszy niz smok :) tylko co sie stalo wydarzylo przy efektach komputerowych? chyba brakuje reki Kuby Knapika w tym wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loczyn Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Nie ma jeszcze Nordena, to zasymuluję co napisze: "No widzę Tomeczek obejrzał tutoriale ode mnie, lepiej, co prawda nadal gorzej niż prace dyplomowe absolwentów filmówki ale jest ok, chyba ktoś mu pomagał. Widzę też, że skały pękają - nie zawiodłem się, nie spociły wam się faremki w tej warszwce he-he? Partikle robił spod auta chyba robił student, ale jakie mają być skoro samochód porusza się jak drewno, robiliście mocap Czikłaczento jeżdżącego po forcie? No ale wyszło lepiej, zdecydowanie lepiej niż gówniany SMOK, pewnie dużo nadgodzin było he-he. Nie dziwię się, że Tomeczek się przyłożył, bo po ostatniej jego realizacji chyba nawet jego fani zaczęli wątpić w powodzenie filmowego Wiedźmina." Od siebie - duży skok! Trochę ujęcie z pojazdem odstaje od reszty i miejscami zgrzyta compo ale jest bardzo spoko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panPrezes Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 duzo lepsze od Smoka...ale zeby nie było za słodko to sceny z powierzchni ksiezyca dostają za dużo glowów(zwlaszcza na Twardowskim)...sie momentami swieci wszystko jak żarówa..i wszystko jest jakby zmiękczone na krawedziach. Poza drobnymi pierdółkami które graniczą z kwestią gustu to jest spoko. Miła zaskoczka po mocno srednim smoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 To co wszyscy smok był słaby to jest bardzo dobre. Nowa seks misja! Kto stateczek machnoł bo naprawdę zacny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baggins Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Dzień dobry. Przed chwilą wstałem, bo jestem jeszcze parę dni za wodą, a tutaj takie miłe komentarze na max3d. Od razu widać, że gimby tu nie siedzo. :-) Dziękuję w imieniu swoim i zespołu. Ja sam lubię oba filmy, ale Smoka ( z bardzo wielu różnych powodów ) chyba jednak bardziej. No, ale matka musi kochać*swoje dzieci. :-) t. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian_dis Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Wśród ochów i achów zwróćcie jednak uwagę, że fabularnie to jest dużo prostsza historia. Ten sam czas, to samo miejsce, liniowa akcja, tylko dwóch bohaterów. Ten drugi filmik był jednak trudniejszy w realizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujek_kane Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Momentami nie rozumiałem dialogów, dopiero za trzecim razem wszystko zrozumiałem. Mojej mamie się też podobało, na pewno oglądnę jeszcze nieraz :) Good Job! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotomonks Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Wśród ochów i achów zwróćcie jednak uwagę, że fabularnie to jest dużo prostsza historia. Ten sam czas, to samo miejsce, liniowa akcja, tylko dwóch bohaterów. Ten drugi filmik był jednak trudniejszy w realizacji. Dokładnie tak, dlatego nie dziwię się, że Bagins bardziej ceni poprzednie doświadczenie. Ale z punktu widzenia widza jednak Twardowsky przyjemniejszy. Poza tym aktorsko lepiej — mimo że dziewczyna drewniana i z trudem otwiera usta, to Więckiewicz trzyma całość na poziomie. A tu proszę, detektyw Marek Oko w pełnej krasie: http://chodziez.naszemiasto.pl/artykul/poznaj-marka-oko-superrolnika,2447073,art,t,id,tm.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertP Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Dokładnie :) A ja sobie puszczam w kółko fragment 5:58-6:20. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achioch Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 twardowsky ma klimat i trzyma poziom, gratuluję dla całej ekipy. Baggins z za oceanu przywieziesz swiąteczne prezenty czy wracasz z rózgą?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartholomew Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Aż się chce skomentować i pochwalić - więc komentuję i chwalę. Obejrzałbym taki mix Marsjanina i Moon w polskich klimatach (ta szachownica na plecaku :) ). Jedna rzecz mnie tylko lekko zastanowiła i zatrzymała płynność oglądania: co robi Więckiewicz tą ręką w 5:55? Chwilę przedtem sięga po hełm, a potem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Duuużo lepsze niż Smok ;) w kilku momentach naprawde sie ubawiłem :) scenografia świetna ! ... i ten turecki dywan - miazga :) za to przyznaje 10 pkt ! ogolnie - rewelacja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 (edytowane) Lepsze niz Smok bo widac tutaj podzial na sekwencje. Jest jakis poczatek, srodek, koniec. Dewelopment glownej postaci jest jednak dalej w glebokiej dupie. Nie wiemy dlaczego mu sie znudzilo na tym Ksiezycu ani dlaczego w pierwszej kolejnosci chcial sie tam znalezc. W sensie ze ma po prostu wszystkich gleboko? Ale dlaczego? Co sie stalo ze mial wszystkich gleboko, oraz co takiego sie zmienilo ze juz ich nie ma? Jezeli czuje sie samotny i chce wrocic trzeba to pokazac. Tutaj wchodzi jednak wymuszony dialog o rodzinie i dzieciach. W filmie sie pokazuje nie opowiada slowami. Slabe scenopisarstwo. Nie wiemy tak naprawde kim jest kobieta (Znowu. Jest powiedziane: "Oczekiwalem Lucyfera" a nie pokazane np w taki sposob ze ona formuje sie z jakis plomieni albo cos.) Jezeli ona jest potworem to dlaczego z nia flirtuje? Ona wogole nie sprawia mu jakiejkolwiek trudnosci w osiagnieciu celu - Ten sam blad ktory byl w SMOKU. Muzyka tylko dla Polaka bedzie miala sens jednak w przypadku kogokolwiek poza Polska film sensu miec nie bedzie. Kostium i LRV wskazuja na to ze jest to amerykanin a nie Polak. Takich skafandrow juz sie dawno nie uzywa. Niektorych moze to wprowadzic w blad. W skrocie. Lepiej, bo jest jakas struktura. Akcja zalezy od tego co robi nasz astronauta wiec tu tez plus. Postac jednak jest w dupie jesli chodzi o glebie przez co cala historia jest dosyc plytka i jednowymiarowa. Duzo ujec jest niepotrzebnych ktore moznaby poswiecic na rozwoj postaci. Nawet jezeli tworzy sie dla ludzi ktorzy mniej lub wiecej legende znaja film/historia zawsze pwoinna byc opowiedziana tak jak dla kogos kto legendy nie zna. Nie mozecie oczekiwac ze kazdy przeczytal np. Wladce Pierscieni jezeli robicie film: Wladca Pierscieni...i omijacie np prolog o tym skad ow pierscien sie wzial. Slabe scenopisarstwo. Sukces Hollywood wspolczesnie polega na tym ze powstaja tam historie uniwersalne zrozumiale zarowno dla amerykanina jak i wiekszej czesci swiata zachodniego. Tworzac tylko dla Polaka nawet jezeli jest to polska legenda jest ograniczaniem sie bez powodu jedynei do polskiej widowni. Pozdrawiam. Edytowane 15 Grudzień 2015 przez norden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Za krótkie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujek_kane Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 @norden - zdaje się do pełnego zrozumienia potrzebna jest znajomość legendy o panu Twardowskim, ale chyba i bez tego można wywnioskować, że Twardowski na księżycu się ukrywa. Przed diabłem właśnie, bo nie chce wywiązać się z umowy, czyli oddać swojej duszy. Przyznaję, że jestem na bieżąco z legendą dzięki genialnym "Sercom z kamienia", ale moim zdaniem jest to jak najbardziej do wychwycenia. Większym problemem były dla mnie dialogi totalnie niezrozumiałe w paru miejscach. W każdym razie świetnie się ogląda i jest sporo smaczków - chociażby te cudowne szklanki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazejbobek Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 Całość super, tylko za krótkie :) Jeszcze jakieś 5-10 min. by się przydało, żeby rozbudować historię. Co do aktorstwa, to Robert Więckiewicz wiadomo... mistrz! Ola Kasprzyk też bardzo na plus. Myślę, że spokojnie zapracowała na kolejną, już większa rolę. Z VFX to tylko do tych skał spod kół mógłbym się trochę przyczepić :) BTW. polecam obadać kulisy "Legend": Kongratulejszyns Baggins & the rest of Platige team :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi